Generationsskifte

 

Generationsskifte hos Vannerup Møbelfabrik                                                                                                                         

 

VANNERUP: Gennem de seneste 4 år har man arbejdet frem mod et generationsskifte fra far til søn i møbelvirksomheden Vannerup Møbelfabrik.

Artikel fra avis april 2013

                     

Den 1. maj overgår Vannerup Møbelfabrik fra far til søn. Her overtager Morten Nielsen virksomheden efter Aage Nielsen, som etablerede den for 29 år siden. Her står de ved det nyeste design fra Morten Nielsens hånd

Den 1. maj er det så vidt, Morten Nielsen afløser sin far og stifter af virksomheden, Aage Nielsen på direktørposten og bliver samtidig ejer af virksomheden.

Vannerup Møbelfabrik blev etableret af Aage Nielsen i 1984. Her startede han som iværksætter op ene mand med at håndsnedkerere spisebordsstole. Herefter kom der spiseborde til – lavet efter ordre i specialmål. På baggrund af disse hovedprodukter, først udført i fyrretræ og senere udelukkende i massivt bøg eller egetræ, voksede virksomheden sig større med flere ansatte.

Vannerup Møbelfabrik afsætter sine produkter i Danmark og Norge. Da en stor del af virksomhedens produkter afsættes på det norske marked, har Vannerup Møbelfabrik i modsætning til andre virksomheder indenfor samme branche, ikke mærket noget til krisen. Tværtimod har virksomheden til tider haft svært ved at følge med efterspørgslen fra Norge.

Virksomhedens produkter sælges i Norge, med hjælp fra tre agenter, igennem 200 møbelforretninger. Hjemmemarkedet tæller ca. 75 møbelforretninger som Vannerup Møbelfabrik selv har kontakten med.

Salgsnetværket i Danmark er alene Aage Nielsens fortjeneste, som han selv har bygget op. Selvom Aage Nielsen forlader dagligdagen i Vannerup Møbelfabrik den 1. maj, så vil det fremover stadig være ham som kører rundt til møbelforhandlerne i Danmark for at præsentere virksomhedens nye produkter og modeller.

Dermed viser det også at Aage Nielsen slet ikke klar til pension endnu, hvilket hans alder på kun 57 år heller ikke tillader endnu. Men mere tid vil han til gengæld få til hans ejendomsselskab, hvor han opkøber huse og ejendomme i Farsø området for at sætte dem i stand og udleje dem. Desuden er han også flyttet væk fra beboelsen, som hører til Vannerup Møbelfabrik og til et hus på Søvej i Farsø, og dermed har han også fået sit livsværk lidt på afstand.

Det har i efterhånden adskillelige år lagt i kortene, at sønnen Morten Nielsen på et tidspunkt skulle overtage virksomheden. Morten Nielsen, der er 32 år, er uddannet maskinsnedker hos Getama i Gedsted. For 7-8 år siden efter læretid og en tur i militæret, trådte Morten Nielsen ind i firmaet som menig ansat.

Morten Nielsen har designet og tilført virksomheden nye produkter, såsom skænke, vitriner og sofaborde, således at virksomheden i dag kan udbyde et komplet dagligstuemøblement til de kunder som måtte ønske det. Morten Nielsen har også fremover det koncept, at virksomheden hvert år skal lancere enten et nyt produkt eller designlinje.

Morten Nielsen har netop produceret de første eksemplarer af et udtræksbord, som gemmer udtrækspladerne i bordet. Vannerup Møbelfabrik er også kendt for Farsø Langbordet – også designet af Morten Nielsen, som efter udtræk kan have hele 24 personer til bords.

Langt hen ad vejen viser det, at det er funktionalitet, specialmål og design der er grunden til at kunderne vælger Vannerup Møbelfabriks produkter, der samtidig også er kendt for at sætte det gamle snedkerhåndværk i højsædet.

Vannerup Møbelfabrik har i dag 17 dygtige og trofaste medarbejdere, som arbejder i virksomheden på lige fod.